Duurzaam bedrijf

Autoschadeherstel bedrijf Wiebe Oldenburger is Koploper eerste klas in duurzaam schadeherstel!

Koploper project Groningen duurzaam ondernemenOns bedrijf heeft Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hoog in het vaandel. Als deelnemer aan het Koploperproject Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) dragen we daar samen met het team en andere partners in de bedrijfsketen bewust ons steentje aan bij. Winst voor Mens, Milieu en Natuurlijke omgeving staan voor ons bedrijf centraal.

Mens

Wij zijn een erkend Leerbedrijf. Wij bieden werk-leerplaatsen voor leerlingen van de Noorderpoort Vakopleiding Voorbewerker/spuiter. Daarna leiden wij onze medewerkers, via de Vakopleiding Carrosserie Bedrijf, op tot volwaardige specialisten.

aangesloten bij stichting duurzaam reparerenWe zijn een gecertificeerd duurzaam reparatiebedrijf. Dit betekent dat we voldoen aan de Europese eisen voor een milieuvriendelijke werkomgeving, zoals vloeistofdichte vloeren en wasplaatsen, veilige spuitcabines en werkkleding.

Bij herstelde voertuigen controleren we standaard de bandenspanning zodat onze klant veilig, efficiënt en milieuvriendelijk weer de weg op gaat.

Milieu

Schade repareren wij waar mogelijk met vervangende gerecyclede onderdelen. 

Wij werken samen met lokale dealers, om de ecologische voetafdruk voor transport zo laag mogelijk te houden. 

MilieubarometerMet de Milieubarometer houden wij duurzame prestaties en ontwikkelingen zoals brandstofgebruik, afval en energie bij.

De verfsoorten die we gebruiken zijn zeer milieuvriendelijk. We werken standaard met Sikkens Verf op Waterbasis en beperken het gebruik van oplosmiddelen zoveel mogelijk.

Wij beperken het papiergebruik tot een minimum. Onze boekhouding en facturering zijn gedigitaliseerd. Oud papier afkomstig van verpakte onderdelen wordt gerecycled en de opbrengsten gedoneerd aan muziekvereniging 'De Harmonie' in Marum.

Afval wordt zoveel mogelijk gescheiden. Beschadigde bumpers zamelen we apart in voor verwerking door Kunststof Recycling Nederland als grondstof voor nieuwe bumpers.

Natuur

Wij onderhouden ons terrein met een milieuvriendelijke mechanische veegmachine aangevuld met natuurlijke afbreekbare middelen

Benieuwd naar een prijsopgave? Bel dan  0594-549492 voor een afpraak.
 

Wij verstrekken alleen een prijsopgave wanneer wij uw voertuig hebben gezien!

 Foto bel mij
Unive geselecteerd BOVAG